Grand Marica

C-Kuld født 11 september 2014

Der er født 1 han & 4 tæver - alle Black Tan

Far:  Canidan Bring It On 
Ejer: Maj Britt Højer
Tak fordi jeg måtte bruge Zico til Uzitta's første kuld.

Mor:  Grand Marica Black Sweet Uzitta med hvalpe 

Besøgende er meget velkommen til at komme og hilse på hvalpene og få information om, hvordan mine hvalpe bliver præget

Grand Marica Black Call Me Cherry
Vægt den 17/12-2014  = 2990g
SOLGT til Pia & Johanne Rasmussen, Haslev
2. Hvalp en Black Tan  pige 
Lysegrønt halsbånd
Vægt 17/12-2014 =  3145g
Grand Marica Black Charcoal
 Bliver boende her !!!
Grand Marica Black Chess Mate
SOLGT til Katja & Jeppe - København

4. Hvalp en Black Tan  pige
Charice Halsbånd
Vægt 17/12-2014 =   2935g
Grand Marica Black Challenge
SOLGT til Jane Juel Jensen, Rønne

5. Hvalp en Black Tan  pige
Guld Halsbånd
Vægt 17/12-2014  3480g
Grand Marica Black Coco Chanel
SOLGT til  Tina & Karsten Jacobsen, Roskilde

Det er første gang Uzitta har hvalpe. Sidt hun blev parret, blev der ingen hvalpe, så jeg var meget spændt på, om det ville lykkes denne gang. Vi besøgte Zico (Canidan Bring It On) i det jyske 1 gang, og der blev kun den ene parring, så det var med spænding at vi ventede og ventede - og turde næsten ikke tro på, at det denne gang lykkedes. Men Uzitta lagde sig ud, og da vi alligevel var til hjertescanning fik vi lige et lille smugkik - og der så jeg i hvert fald, at der var 2 små hjerter der bankede. Åh, hvor det var dejligt. Denne gang var der små hvalpe i vente.

Uzitta gik i fødsel den 11 september 2014 - en dag, man aldrig glemmer. Jeg skulle vaske og gøre Jacqueline i stand hos hendes "nye" mor, og Uzitta var selvfølgelig med. Heldigvis var vi blevet færdige da Uzitta klart gjorde mig opmærksom på, at NU skulle hun altså hjem. Vi nåede heldigvis hjem, og jeg fik fødesengen gjort klar inde i min seng, da vandet gik kl 15.15 og den første hvalp kom kl 15.20 - let og uden problemer. Uzitta klarede alt perfekt, så jeg kunne roligt slappe af. Den næste hvalp blev født kl 15.56 med benene først. Den måtte jeg lige hjælpe fri af fødselsåbningen, men der var fint liv i den. Nu var der så hul igennem så den 3. hvalp kom kl 16.45. Jeg troede jo at alt var såre godt, så jeg var lige gået en tur på kontoret. Så Uzitta synes det var for meget, og var gået efter mig, og havde så efterladt hvalpen i fosterhinderne på gulvet i spisestuen. Heldigvis fandt jeg den i tde, og fik den befriet for fosterhinderne - og den var heldigvis levende. En dejlig dreng på 165g. Allerde kl 17.05 var hvalp nr 4 født - en black tan tæve på 154g. OG minsandten om ikke der kom en sidste hvalp kl 17.20 - endnu en black tan tæve på 186g. En ukompliceret fødsel - alt gik fantastisk flot, og Uzitta var godt træt, men faldt i søvn - godt tilpas med sine 5 dejlige børn suttende lystigt.

Hvalpene trives fin, og tager godt på. Uzitta er en perfekt mor, som er nænsom og opmærksom på sine børn. Det var lidt af et problem for mig, at finde ud af, hvordan jeg nu kunne mærke hvalpene, uden at de kunne komme til skade, men fandt ud af, at jeg kunne bruge silkebånd - 2mm brede - så 14 dage gamle blev de mærket med hver sin farve silkebånd.

02-10-2014 - I dag har vi fået fotograferet de små, og de har fået deres første måltid rigtig mad - Råt hvalpefoder. Det var noget de kunne lide, så nu sover de godt og er mætte og tilfredse. De er også begyndt at sidde op, de knurrer og vuffer, og er begyndt at bevæge sig udenfor sovepladsen. De er nu flyttet fra min seng til deres egen plads i spisestuen i en fin hvalpegård, som er delt i 2 - en soveplads, og en spiseplads - Der er også mulighed for at de kan besørge og tisse her. Min erfaring er, at når først de begynder at spise, så vil moderen ikke længere soignere dem bagi længere.

I dag har jeg også tænkt på navne, men endnu kan de nå at blive ændret - indtil stambøgerne er rekvireret. Navne er foreløbige, og bliver:
Nr. 1 = Grand Marica Black Call Me Cherry
Nr. 2 = Grand Marica Black Charcoal
Nr. 3 = Grand Marica Black Chess Mate
Nr. 4 = Grand Marica Black Callenge
Nr. 5 = Grand Marica Black Coco Chanel

Far til kuldet er hjertescannet  - 0,1 - fri for CC & EFS - scannet fri for SM - fri for øjensygdomme
Mor til kuldet er hjertescannet - 0,1, Fri for CC - bærer af EFS - fri for øjensygdomme
Hvalpene er chipmærket, stambogsført i DKK, vaccineret og øjentestet. De flytter ikke hjemmefra før de er mindst 10 uger gamle.
Hvalpekøbere forventes at komme på besøg og følge hvalpens udvikling. Da jeg altid har første valg i kuldet, er det ikke muligt at reservere en bestemt hvalp, men det er muligt at Ønske.
07-10-2014 I dag er det så endelig besluttet hvad hvalpene kommer til at hedde på stambogen. Der er ansøgt om stamtavler, og der er bestilt tid til chipmærkning den 15-10-2014. Hvalpene ere begyndt at spise 1 måltid råt foder hver dag, og de bliver mere og mere nærværende. De er begyndt at gå ud på "tissepladsen" og tisse og besørge, og de er begyndt at interessere sig for hinanden. De sidder op - de går rundt, og er begyndt så småt at lege med hinanden. Det er en spændende tid vi går i møde.
15-10-2014 I dag har vi været inde og få chip-mærket alle hvalpene. De kan godt lide at køre i bil, og de sagde ikke en lyd, da de blev stukket. Super fine hvalpe. De var godt trætte, da vi kom hjem.
19-10-2014 I dag - søndag har der været rigtig mange besøgende til hvalpene. Jeg tror, at vi på et tidspunkt var 12 mennesker, der alle sammen skulle gramse og nusse med hvalpene. De var godt trætte og sov godt om natten.
21-10-2010 I dag har vi igen været af sted til Frihedens Dyreklinik for at få taget swab-prøver for EFS = Episodic Falling Syndrome. Det tog de også fint. Ingen brok. Resultaterne af DNA-testen vil enten blive at hvalpene er bærer af lidelsen og bliver i så fald aldrig syge, eller de kan være frie. Uzitta er bærer - men Zico (far til kuldet) er fri. Så er det bare denne laaaaannnnnge ventetid, før svarene kommer.
Hvalpene bliver mere og mere livlige. De har i dag den 23-10-2014 for første gang være ude i haven. Det var lidt spændende, men også lidt usikkert. Det var godt igen at komme ind i de vante omgivelser. De leger meget sammen, er begyndt at bide rigtig hårdt i hinanden - så de skriger. De spiser fint både råt foder, som de foretrækker men de går også i skålen med tørkost. Jeg har fundet et holistisk kornfrit foder, som de godt kan lide (Earthborn Primitive Natural).
26-10-2014 Så pinligt, at der ikke er lagt nye billeder ind længe og vejningen er heller ikke up-to-date. Så her kommer der lidt nyheder. Hvalpene er nu begyndt at komme ud i haven, selv om de synes det er lidt farligt. De bider i ALT nu. Bukseben, snørrebånd, sko osv. De er meget livlige, og er begyndt at lege meget med hinanden, dvs. de bider i haler, skind, ører - så ofret skriger og hyler. De er også begyndt at sove mere for sig selv, og ikke i en stor bunke. Uzitta er flink til at give dem mælk, men der bliver længere og længere imellem at mælkebaren er åben. Så springer hun bare op i sofaen, så kan hvalpene ikke nå hende.
28-10-2014 så kom resultaterne af EFS = Episodic Falling Syndrome. Ingen af hvalpene får lidelsen, hvad jeg jo godt vidste, da Uzitta er gærer og Zico er fri.  Cherry er dobbelt FRI og de 4 andre er frie og med et skjult gen dvs. de er bærer, hvilket kun har betydning, hvis man skal have hvalpe - så skal man vælge en fri partner. På tirsdag har vi fået tid til øjenlysning, så det bliver spændende, hvilke resultater der så kommer.
04-11-2014 Så er hvalpene øjenscannet. Hvalpene tog det fantastisk flot, men hvor var de trætte, da vi kom hjem. 3 af hvalpene er fine, men 2 af dem skal undersøges en gang mere når de er 15 uger gamle før der kommer et endeligt resultat.

Hvalpene sover nu igennem i deres seng, og ved 06.30-tiden siger de til, så skal de ud i haven og tisse. Flot at de sover så længe. Om dagen går det så ikke så godt, for der siger de bestemt ikke til, når de skal ud, men det handler jo kun om at jeg kan være konsekvent og få dem ud, når de har sovet og spist. Vi arbejder på sagen. De er vokset meget - Især benene er blevet lange og de ligner nu små miniature voksne Cavaliere undtagen deres babyface. De kommer når jeg kalder, og er meget kærlige og opsøgende også overfor nye mennesker, som kommer på besøg.  
12-11-2014 går turen igen til Hvidovre, hvor hvalpene skal vaccineres og have deres sundhedsbog - og så er de jo så småt ved at være rejseklare.

Hvalpene vil være klar til at flytte hjemmefra tidligst når de er 10 uger gamle dvs. den 20-november 2014